2010. május 24., hétfő

Teréz sajtos pogácsája


A recept anyu régi kolléganőjétől származik - őt hívják Teréznek.
Finom, könnyű pogácsa, sok sajttal.

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy Ráma margarin
  • 10-10 dkg füstölt (Karaván) és nem füstölt (Pannónia) sajt
  • 2 dkg reszelt sajt a tetejére
  • 1 doboz tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás a tésztába + 1 tojás a tetejét megkenni
A lisztben vajat vagy margarint elmorzsoljuk, és hozzákeverünk ízlés szerint 2-3 teáskanál sót.
Utána belekeverjük a reszelt sajtot.
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és a tojást és összedolgozzuk a tésztával.
Ebből nagyon lágy tészta lesz, amit legalább 2 órán keresztül hűtőben kell pihentetni (én mindig előző este készítem el, így egy éjszakát pihen a hűtőben).
Kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét tojássárgával megkenjük, megszórjukl reszelt sajttal. Lehetőleg nem Pannóniával, mert az nagyon szétolvad (szerintem erre legjobb a Trappista vagy a Karaván).

200 fokos sütőben kb. 10-15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése