2011. június 3., péntek

Kókuszos - fehércsokis keksz


Azt szeretem az angolszász sütikben, hogy nem kell velük sokat foglalkozni. Még a tojást sem kell különválasztani. Összekeverjük a hozzávalókat, kiporciózzuk sütőpapírra, vagy egyszerűen beleöntjük a tepsibe, és már készen is vagyunk, a többit a sütő elintézi. De amilyen egyszerűek, annyira finomak is!
Ez a kókuszos, ami Donna Hay remekműve, olyan jól sikerült, hogy még szerencse, hogy két adaggal sütöttem belőle, így nem sajnáltam elvinni egy adagot, ahogy azt ígértem, a pedagógusnapi ünnepségre.

Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 22 dkg kristálycukor
- 1 nagy tojás
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 8 dkg kókuszreszelék
- 10 deka apróra darabolt fehércsoki

A vajat a kristálycukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojást is.
Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a lisztet és a sütőport is.
Végük belekeverjük a csokit is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kb. diónyi nagyságú halmokat kanalazunk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percik sütjük. Akkor jó, ha az alja már aranysárga, a teteje még valószínűleg nem lesz olyan, sőt maga a süti is még nagyon puha ilyenkor - de már kész van. Túlsütni nem szabad!
A sütőből kikéve még kb. 5 percig a tepsiben kell hagyni, addigra megszilárdul.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Lehet, hogy már nem olvasod el, de azért leírom, hogy baromi jó ez a keksz, köszönöm, hogy leírtad! :)

    VálaszTörlés