2011. február 23., szerda

Mogyorós banános keksz


A receptet egy Príma Konyha Magazinban találtam, és szerencsére eltévesztettem a cukor mennyiségét, amikor készítettem. Dupla annyit tettem bele, és aztán soha többé meg sem próbáltam máshogy. Így az igazi!

Hozzávalók:
- 1 banán
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg sózott, darált, pörkölt földimogyoró
- 17 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 ek citromlé
- 5 dkg étcsoki (opcionális)

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és a cukrot, és jól összekeverjük.
Utána a banánt a citromlével és a tojással összeturmixoljuk, és beleöntjük a lisztes keverékbe.
Az egészet összegyúrjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat kanalazunk, és 175 fokos sütőben megsütjük (kb. 15 perc).
A tetejét olvasztott csokival díszíthetjük.

Kinga lánca

...egy rég elveszettnek hitt képen.